lördag 31 januari 2015

Kal kofta färdig

Så var den klar att använda, kofta som jag stickat utifrån Stickameras koftkal som Dödergök gjort.
Är jättenöjd med koftan som blev som jag tänkte mig, lite lösare och ganska urringad.


Till nästa kofta som jag redan börjat planera för så skall jag inte lägga upp lika många maskor under ärmen. Troligtvis så blir det några fler flätor på den. 


Vädret var inte på topp idag för utomhus fotografering så några snöflingor lyckades komma med.
Ett stort tack till Dödergök som gjort det möjligt att sticka alla dessa olika koftor. 

Hoppas på ny Kal snart.



söndag 25 januari 2015

Sjalar på gång

Är med i Koftan och Eddys garn och sjal klubb men har inte börjat på första sjalen ännu. Hoppas att snart få tillfälle att nysta upp garnet. Det är väldigt fina färger så det är jättelockande.


Stickade fingervantar under advent med Tålamodspåsen.



 Blev jättenöjd med dessa vantar så nu har jag beställt mer garn från Garngalleriet. Tänkte sticka Claras Tailwind tror att det kan bli fint med vantar och sjal i samma garn och färg.


Kanske en mössa också men det får tiden utvisa det finns ju fler projekt på gång. 

Hoppas att ni också har snö att njuta av.

Vi hörs!
  

söndag 18 januari 2015

Next Year in Lerwick

Next Year in Lerwick

Min Lerwick kofta står still men jag hoppas snart att den skall börja växa igen. Det har kommit lite annat emellan som snart är klart.


På min Kal kofta är det bara lite på ärmarna kvar, så det blir blockning snart kanske redan nästa helg.

Är med i "Från UFO till FO under 2015" vilket jag är jätteglad för.


 Sjalen i påfågelsmönster som jag köpte på Yllet när jag var i Visby sommaren 2013 blev min januari utmaning. Är så nöjd med sjalen och att jag gjort klart den. Så nu är det bara att använda den.


Då var det dags att fundera på ett lämpligt UFO för februari.

Ha en bra vecka med stickorna.


söndag 11 januari 2015

Koft Kals ärmar

Kroppen på min kofta är klar och avmaskad. Nu är det ärm stickning som gäller och när maskorna väl kom på stickorna så går det ganska fort. Är hittills nöjd med ärm vidden.

  
Har en del stickningar som blivit liggande och inte riktigt är färdiga. Nu är tanken att dessa UFO skall bli FO under året. Gick med i en grupp där man gör ett UFO till FO i månaden och här är mitt UFO för januari.

 

Min sjal som jag började sticka på under vår Gotlandssemester för några år sedan. Hoppas verkligen att jag får den klar, skull vara kul att få använda den.

Hoppas att ni också har stickcafe att se framemot.





söndag 4 januari 2015

Kal koftan

Har köpt knappar till min kofta. När jag valde garn hade jag inte en tanke på att det kanske skulle kunna bli svårt att hitta en lämplig knapp till. Så igår gav jag mig i väg för att börja leta knappar dels för att jag vill att koftan skall vara klar i tid och för att jag vill veta hur stora knapphål jag behöver. Blev så positivt överraskad när de perfekta knapparna dök upp i första affären.


Själva koftan växer också, Intagningarna under ärmarna och i ryggen är klara och jag har kommit så långt att jag ökar igen för att få lite vidd innan jag skall maska av.


Ett tappert försök att visa hur den ser ut så här långt. Funderar på hur långa ärmarna skall vara men det blir en senare fråga. Är lite orolig för om garnet skall räcka. 


 Hoppas ni också har några dagar ledigt till.

fredag 2 januari 2015

Julklapp

Fick några stickrelaterade julklappar, här är den ena av dem. "Lycksökaren" mönstret har Playsweetmusic gjort och garnet är Moods of colours. Ser verkligen fram emot att få börja på dessa. Garnet känns ljuvligt så det skall bli spännande att se hur det är att sticka i.



Har stickat Tålamodspåsens adventsstickning vilket blev ett par fingervantar. Stickade den minsta storleken och de passar perfekt. Har lärt mig mycket nytt på dessa vantar som jag kommer att använda mig av i framtiden.


Trots att jag varit ledig under helgerna har det inte blivit så mycket stickat. Har funderat en del på hur jag skall organisera min stash men har inte funderat klart så jag åter kommer med funderingar om detta.

Gott Nytt Stick År!!!